2020-09-08 16:43:48• hírek • Politikai hirdetés

Az elmúlt négy év megvalósításait summázta Kereskényi Gábor

- Politikai hirdetés -

Szatmárnémetiben összesen 446 utca van. Ennek egynegyedét korszerűsítettük. 2016-tól mostanáig 149 utcát, járdaszakaszt és közteret újítottuk fel, több mint 50 kilométeres szakaszon összesen 150.717 négyzetméter utcát aszfaltoztunk. 150 kilométernyi felületen, összesen 121.996 négyzetméter járda kapott új aszfaltréteget vagy térburkolókövet.

Hogyan vettük át a várost 2016 júniusában? A 2012-2016-os időszak utolsó éveire a város útjavítási szerződés nélkül maradt. Ennek az volt a következménye, hogy 2015 nyarától az önkormányzat egyetlen utat sem tudott feljavítani a városban. Több száz gödör tátongott és többtucatnyi leromlott állapotú utca, park és köztér várt felújításra. A megörökölt projektek pedig – például a Decebal híd – hemzsegtek a súlyos tervezési hibáktól.


Fejlesztéseink ezen a területen: 

  • A korábbiaknál sokkal jobb minőségű munkálatokat végeztek a vállalatok. Úgy a munkálatok alatt, mint azok átvételekor szigorúan ellenőriztük őket. Szakmai és főleg stratégiai alapon választottuk ki a felújításra kerülő utcákat. Ahol lehetséges volt, aszfalt helyett az esztétikusabb térburkolóköveket használtuk.
  • Összehangoltan, az E-ON-al, Electricával, az Apaserv RT-vel és az RDS-el egyeztetve dolgoztunk. 
  • Négy év folyamatos munkájának eredménye, hogy 2020 tavaszára jóval kevesebb kátyús utca maradt Szatmárnémetiben.

A korszerűsített utcák közül, a teljesség igénye nélkül kiemeljük a következőket: Independenţei sugárút, Transilvania sugárút, Károlyi út, Lucian Blaga sugárút (részlegesen), Cloşca sugárút (részlegesen), Octavian Goga sugárút, illetve a következő utcák:  Ioan Slavici, Toamnei, Ion Creangă, Arad, Mică, Fraternităţii, Egalităţii, Ion Ghica, Lunca Sighet, Gavril Lazăr de Purcărete, Ana Ipătescu, Nicolae Golescu, Tineretului, 9 Mai 1877, Nicolae Iorga, Ambudului, Gorunului, Avram Iancu, Voltaire, 1 iunie, Diana, Iuliu Coroianu, Digului, Mărăși, Ferăstrău, Jubileului, Eroii Revoluției (István-téri) park, Intersectia Burdea, Depozitelor, Proiectantului, Bârgăului, Sadoveanu, Bujorului, Almaşului, Gabriel Georgescu, B.P. Haşdeu, Braşov, Vulturului (részlegesen), Fântânele, Milcov, Cerbului (részlegesen), Banat, Alecu Russo (részlegesen).


FOLYTATJUK: városfejlesztési tervünben az utcák, járdák, közterületek korszerűsítése kiemelt helyen szerepel.   A következő négy évben nemcsak tartani, hanem fokozni szeretnénk az infrastruktúrafejlesztés ütemét, egyre jelentős forrásokat különítve el erre. 

  • Korszerűsítjük a Dara-Diana és  Odobescu utcák környékét, az összes lakónegyedet, leaszfaltozzuk a megmaradt földes utakat. 
  • Az összes lakónegyedben olyan járdákat építünk,  amelyeken a babakocsit használók, a fogyatékkal élők is kényelmesen és biztonságosan tudnak közlekedni.

A 2016 és 2020 közötti időszak elsősorban az azt megelőző mandátum elvesztegetett idejének a bepótlásáról szólt. A következő időszakban az előző négy évben lefektetett alapokra kell építenünk, be kell fejeznünk az elkezdett projekteket, amelyek Szatmárnémeti látványos fejlődését idézik majd elő. Csak így tovább, Szatmárnémeti! 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: